[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Інформаційні технології і мережі » Інтернет » Нова версія IP-протоколу
Нова версія IP-протоколу
webhtmlДата: Понеділок, 16.06.2008, 23:52 | Повідомлення # 1
Admin - Засновник сайту
Група: Адміністратори
Повідомлень: 252
« »
Статус: Offline

.::Додаткові дані::.
ЄС планує перейти на нову версію IP-протоколу до 2010 року

Європейська комісія сьогодні опублікувала заяву, в якій мовиться, що комерційним компаніям і державним установам слід перейти на використання нової версії IP-протокола Ipv6 до 2010 року. У Брюсселі говорять, що до цього терміну 25% всього європейського інтернет-трафіку передаватиметься в новому форматі.

Опубліковане сьогодні комюніке від імені Єврокомісії должо послужити тривожним сигналом в першу чергу державним органам на національних і регіональних рівнях у всіх 27 державах ЄС. У комісії говорять, що держустановам слід почати переводити на Ipv6 власні мережі, державні сервери, обслуговуючі веб-сайти, а також всі інші системи, обслуговуючі населення.

Європейські регулюючі органи говорять, що швидке і ефективне перемикання з Ipv4, використовуваного з 1984 року, на Ipv6 дозволить уникнути додаткових витрат для споживачів, а європейським компаніям дасть важливу конкурентну перевагу перед американськими конкурентами.

"У короткостроковій перспективі, у бізнесу і державних органів влади може виникнути спокуса понизити свої ІТ-потребі для того, щоб відстрочити перехід, але на практиці це означатиме, що Європа недостатньо ефективно використовує сучасні інтернет-технології і може зіткнутися із справжньою кризою, коли адресний простір Ipv4 вичерпається", - говорить Вівіан Редінг, єврокомісар по питаннях інформаційного суспільства і медіа.

Не дивлячись на те, що нинішня версія Ipv4 підтримує до 4,3 млрд адрес, на сьогодні вільний адресний простір складає всього 700 млн адрес (16%) і це число стрімко скорочується. Новий же протокол має 128-бітову розрядність, яка дозволить йому адресувати мільярди трильйонів адрес, що на практиці означає необмежену кількість.

"Якщо європейці почнуть використовувати сучасні інтернет-пристрої і розробки, такі як радіомітки, електронні системи в магазинах, аеропортах, інтелектуальні системи охорони здоров'я і управління будинками, автомобільні комп'ютери, то ми тут же зіткнемося з 1000-кратним зростанням попиту на IP-адреса", - говорить вона.

Редінг відзначила, що більшість програмного і апаратного забезпечення, що випускається в наші дні, вже мають підтримку Ipv6, не дивлячись на це, користувачі і адміністратори за звичкою ще використовують Ipv4.

Як вдалий приклад Редінг привела загальноєвропейську дослідницьку мережу GEANT, яка вже повністю перейшла на нову версію протоколу. "Не дивлячись на те, що у нас є дуже хороші зразки для наслідування, загальне ухвалення нової версії дуже слабке", - уклала вона.

Також як приклад в ЄС приводять і японського оператора NTT (Nippon Telecom and Telegraph), який перевів на Ipv6 свою публічну опорну мережу. Китай також до майбутніх Ігор в Пекіні має намір розвернути мережі, які будуть повністю сумісні як з Ipv4, так і з Ipv6. Про свої плани по переходу на Ipv6 недавно заявило і уряд США.

У Брюсселі свого часу інвестували 90 млн євро в дослідження Ipv6, а перші плани по міграції з'явилися ще 5 років тому.

Разом з тим, на думку ряду мережевих експертів і аналітиків, повний перехід на Ipv6 буде дуже витратним. У одних лише США до 2025 року на нову систему доведеться витратити до 25,4 млрд доларів на створення нової мережевої інфраструктури і додатків, що працюють з Ipv6.

Ipv6 наразі підтримує лише Vista

Можливі ip з Ipv6



 
EmiXДата: Вівторок, 17.06.2008, 22:30 | Повідомлення # 2
DeTroiT - Засновник сайту
Група: Адміністратори
Повідомлень: 153
« »
Статус: Offline

.::Додаткові дані::.
оО


Допоміг?Поставь + у Репутацію! ;)
 
Форум » Інформаційні технології і мережі » Інтернет » Нова версія IP-протоколу
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: